Kategori
New International Artist

ILARIA CRETARO

Ilaria Cretaro filloi studimet për dashurinë e saj të madhe ‘këndimin’ në moshën 10-vjeçare. Pak muaj më vonë, në krah të mikut dhe gazetarit Egidio Cerelli, zëri i saj filloi të dëgjohej në skena. Ilaria u diplomua në C.E.T. di Mogol – fiton tre konkurse rajonale të këndimit dhe në rolin e protagonistes bëri turne në teatro me musical “Giulietta e Romeo ” me muzikë të Riccardo Cocciante dhe “Notre Dame de Paris”. Nën kontratën e regjistrimit me Beppe Carletti “Nomadi”, ajo mban koncerte në të gjithë Italinë. Prej vitit 2017 ka publikur këngë të reja në platformat sociale botërore, duke i prezantuar ato në TV dhe gazeta të ndryshme kombëtare. Ilaria Cretaro është bashkëthemeluese dhe mësuese e akademisë dhe shoqërisë teatrore “Star Fusion Academy”. Në vitin 2022 ajo rikthehet në skenë përkrah Maestro Mogol dhe Maestro Beppe Carletti, duke sjellë tinguj elektronikë kërcimi pop dhe një stil rrezatues që e përfaqëson plotësisht atë.

Home