Kategori
Artistet-big

JANEX

JANEX (Xhejn Kumrija) është kantautore dhe producente e muzikës Pop, por gjithashtu dallohet për kryqëzim zhanrash të ndryshëm. Karriera e saj nisi në Tiranë si një performuese aktive e muzikës live, e në të njëjtën kohë dhe pjesëmarrëse e shumë festivaleve dhe eventeve kombëtare, duke u dalluar për timbrin dhe stilin eveçantë.
Në vitin 2017 ajo u shpërngul në SHBA, ku ka studiuar music production dhe audio engineering në universitetin e New York aty ku dhe jeton prej vitesh. Në vitin 2018 JANEX në bashkëpunim me DJ shqiptaro-amerikan Noah Stradamus janë vlerësuar në Independent Music Awards mbajtur në NYC, me çmimin “Best Dance Electronica Song” me remake të këngës së saj Mermaids. Muzikën e JANEX e keni dëgjuar shpesh nëpër radio, por gjithashtu dhe në disa filma të rinj shqiptarë , pasi përpos këngës, kantautorja dhe producentja është mjaft e dhënë pas audio post dhe muzikës së filmit.

Home