Kategori
New International Artist

JAYOO

Ai vjen nga nje background kinematografik, pasi ka mbaruar Film & Media Arts dhe është specializuar në aktrim dhe si skenarist.  Përpara se të vazhdonte universitetin amerikan, ai ishte zëri i personazhit me kartona në shfaqjen Nickelodeon, “The Backyardigans”. Ai i përdori paratë e fituara për të bërë filma rreth problemeve sociale në ShBA, që u vlerësuan me çmime fituese. Gjatë gjithë udhëtimit të tij kinematografik, ai ka treguar interes edhe për të shkruar poezi dhe këngë të shkurtra hip hop.  Ai do t’i përfshijë disa nga këto këngë në filmat e tij, si këngë tematike të kolonës zanore. Pas mbarimit të shkollës, duke kërkuar për studio muzikore, ai hasi në “Invite Only Studio”, ku punoi me programin “Dok” për të zbërthyer muzikën e tij.  “Dok” e ndihmoi atë për këngën “Itsy Bitsy”, nga Albumi “Planet Jensen”.”Planet Jensen” është një projekt që synon të tregojë përshtatshmërinë e muzikës me lirikat e këngëve të tij. Duke ardhur nga njē background filmik, ai dëshiron që çdo këngë e tij të tingëllojë kinematografike.

Home