Kategori
Histori-timeline

Kënga Magjike 2021

Situata pandemike që mbërtheu mbarë botën pati ndikim edhe në zhvillimin e netëve finale për edicionin Kënga Magjike 2021. Vendndodhja këtë herë nuk ishte Pallati i Kongreseve por studioja e emisionit E Diela Shqiptare.
Një tjetër ndryshim ishte zhvendosja në kohë e festivalit. Ndryshe nga tradita, Festivali Kënga Magjike u mbajt në muajin maj.
Një tjetër risi e këtij edicioni ishtë ndryshimi i sistemit të votimit. Përveç votës së artistëve për njëri-tjetrin; sistemit të pikëve iu bashkuan edhe votat e jurisë dhe votat e publikut, duke shpalluar fitues të çmimit të madh këngëtarin Alban Ramosaj, me këngën “Thikat e mia”.
Ndërsa grupi rrok Urban Band u shpallën fitues të çmimit Best New Artist nga juria e festivalit: Enkel Demi, Jonida Maliqi, Markelian Kapidani, Arben Skënderi dhe Kozeta Kurti.
E përzgjedhura e produksionit për prezantimin e tri netëve finale ishte artistja Marsela Çibukaj e cila për secilën nga netët u shfaq me performanca artistike.

Home