Kategori
New International Artist

KRIS KOLO

Kris Kolo është një këngëtare shqiptare e lindur në Puglia dhe e rritur në Monopoli. Falë babait të saj muzikant, ajo apasionohet pas muzikës në moshë të vogël duke u frymëzuar nga artistë si Aretha Franklin, Blues Brother dhe Stevie Wonder. Prej moshës 16 vjeçare aktivizohet muzikalisht në provincën e Barit dhe bashkë me kitaristen Serena Solpasso fitojnë konkursin 7+, sponsorizuar nga rajoni i Puglia-s, duke krijuar kështu mundësinë që të regjistrojnë këngët e tyre të para.
Kris zhvendoset në Romë, ku pas njohjes me rapper-in Amir Issaa dhe producentin GRomano, bëhet pjesë e familjes Red Carpet Music, në bashkëpunim me të cilët publikoi këngën e saj të parë “Non mi possiedi”. Bashkëpunimet e saj muzikore vijojnë me producentin shqiptar GAZU – Techpro Records, me të cilin ka bashkëpunuar edhe për realizimin e këngës “Prendi questo treno”, me të cilën konkurron në “Kënga Magjike 2022”.

Home