Kategori
Big international

MARCO CARTA

Marco Carta është një kantautor Italian, i cili është bërë i njohur pasi në vitin 2008 fitoi talent show-n “Amici”.

Suksesi i rradhës do të ishte i menjëhershëm. Në vitin 2009 Marco Carta shpallet fitues i Sanremo – Festivali Italian i njohur mbarëkombëtarisht.

Kënga “La forza mia” ka fituar disk platini për më shumë se 70 mijë kopje të shitura.

Përgjatë karrierës së tij, Marco Carta ka marre vlerësime në evenimente të rëndësishme muzikore, si MTV Italian Music Awards, Wind Music Awards, Venice Music Awards, Kids’ Choice Awards, Latin Music Italian Awards, një çmim Barocco, një çmim Roma Videoclip, si edhe 2 disqe platini dhe 6 disqe të arta.

Me 7 albume te pubikuara dhe nje albumi Live, Marco Carta ka bashkëpunuar me autorë dhe producentë të njohur si Andrea Amati, Giulia Anania, Marta Venturini, Raige, Luca Chiaravalli, Marco Rettani, Matteo Faustini.

Për herë të parë pjesë e Magjisë Shqiptare, zyrtarisht pjesëmarrës në edicionin e 23-të të “Kënga Magjike”, Marco Carta! “(Forse) non mi basti più”.

Home