Kategori
Artistet-big

MARIZA IKONOMI

Mariza Ikononomi numëron mbi 25 vite karrierë. Kantautore e rreth 80 produksioneve muzikore, ku ka eksperimentuar në rryma të ndryshme si pop, dance, folk, balade, rock, alternative etj. Është vlerësuar që në fëmijëri me çmime të ndryshme në festivale, ku vlen të theksohet çmimi i parë në Festivalin Ballkanik të fëmijëve. Është këngëtarja e parë shqiptare e cila konkurron në Festivalin e RTSH në moshën 12 vjeçare me Françesk Radin me këngën “Telefonatë zemrash”. Numëron 15 pjesëmarrje në këtë festival. Në periudhën tre vjeçare 2004-2007 realizon dy albume të sukseshme “Mysafir i mallkuar” dhe “Ditari”. Pjesëmarrëse në shumë edicione të festivaleve të ndryshme në Shqipëri, Kosove, e Maqedoni të Veriut, përkatësisht n “TopFest”, “Mikrofoni i artë, “Showfest”, “Nota Fest” etj… Pjesëmarrëse që në edicionet e para të “Kënga Magjike”, ku numëron 7 pjesëmarrje ku bën pjesë dhe HITI i karrierës së saj “Piano e vjetër”

Home