New Artist
Neos Kosmos
Bacheca

Neos Kosmos është një projekt i krijuar nga bashkëpunimi i dy muzikantëve – Jacopo Di Bonito dhe Diego Genova. Jacopo Di Bonito është autor, këngëtar dhe perkusionist; Diego Genova baterist, kompozitor dhe mësues. Pas më shumë se 10 vitesh në skenat italiane, dyshja vendos të krijojë një kozmos muzikor për të shprehur në muzikë parimet dhe vlerat e tyre personale dhe të riafirmojë një koncept thelbësor: nevojën e lirisë në shprehje. Projekti Neos Kosmos është një univers paralel në të cilin rikrijohen melodi elektronike dhe akustike, me tekste me karakter te fortë social dhe etik. Ata kanë përfshirë në pjesën e tyre muzikore “Bolla Nel Vento” tinguj të vendeve të ndryshme të botës si: Italia, Shqipëria, Australia dhe kontinenti aziatik. Ndërsa krijimi “Il Passaggio dei Corpi” është pjesë e botimit të librit “Cet Autori 2019”, kuruar nga poeti i njohur Mogol. Pjesëmarrës herë të parë në Kënga Magjike, në  kategorinë New Artist me këngën “Bacheca”.

New Artist
Neos Kosmos
Bacheca

Neos Kosmos është një projekt i krijuar nga bashkëpunimi i dy muzikantëve – Jacopo Di Bonito dhe Diego Genova. Jacopo Di Bonito është autor, këngëtar dhe perkusionist; Diego Genova baterist, kompozitor dhe mësues. Pas më shumë se 10 vitesh në skenat italiane, dyshja vendos të krijojë një kozmos muzikor për të shprehur në muzikë parimet dhe vlerat e tyre personale dhe të riafirmojë një koncept thelbësor: nevojën e lirisë në shprehje. Projekti Neos Kosmos është një univers paralel në të cilin rikrijohen melodi elektronike dhe akustike, me tekste me karakter te fortë social dhe etik. Ata kanë përfshirë në pjesën e tyre muzikore “Bolla Nel Vento” tinguj të vendeve të ndryshme të botës si: Italia, Shqipëria, Australia dhe kontinenti aziatik. Ndërsa krijimi “Il Passaggio dei Corpi” është pjesë e botimit të librit “Cet Autori 2019”, kuruar nga poeti i njohur Mogol. Pjesëmarrës herë të parë në Kënga Magjike, në  kategorinë New Artist me këngën “Bacheca”.