Kategori
Big international

OMAR NABER

I vetmi artist që ka përfaqësuar Slloveninë 2 herë në Eurovizion, Omar Naber është këngëtar, kompozitor dhe instrumentist i njohur.
Suksesi i tij nisi në vitin 2004, kur shpallet fitues i talent show-t kombëtar ‘Bitka Talentov’, versioni slloven i ‘Pop Idol’.
Kjo fitore i hapi rrugë përzgjedhjes së tij në “EMA” – Eurovision Slovenia – kompeticion të cilin Omar e fitoi, duke përfaqësuar Slloveninë në Eurovizion në vitin 2005.
Fama dhe shkëlqimi i tij filloi të shpërndahej në të gjithë vendin. Mediat do t`i dedikonin vëmendje një ylli si Omar Naber.
Viti 2017 e ngjiti për herë të dytë artistin slloven në skenën e Eurovizionit, sërish me autorësinë e tij.
I njohur si një super interpretues i live-t, Omar ka performuar nga Kroacia, Austria, Gjermania, Portugalia, Spanja deri në Ukrahinë, Rusi, Finlandë, Jordani, Irlandë dhe në Britaninë e Madhe.
Si një artist i pop –rock-ut melodioz, Omar Naber ka publikuar 5 albume, ndërsa albumi i 6 është në planet e vitit 2023.

Home