RREGULLORE KENGA MAGJIKE 2024

Ne Festivalin “Kenga Magjike 2024”, kenget do te interpretohen ne gjuhen shqipe. Lejohen ne gare vetem artistet interpretues shqipfoles, me nenshtetesi ose origjine shqiptare, ose qe kane jetuar minimalisht 5 vite ne Shqiperi dhe flasin e shkruajne gjuhen shqipe. Kengetaret e huaj, mund te marrin pjese vetem ne duet me artistet shqiptare dhe pjesen e tyre, mund ta kendojne ne gjuhen e tyre.

Autoret dhe producentet e kenges, mund te jene te çfaredolloj nenshtetesie.

Kenget qe do te marrin pjese ne “Kenga Magjike 2024” do te dorezohen prane TV Klan vetem ne datat 10 – 11 Qershor 2024. Pas kesaj date, asnje kenge nuk do te regjistrohet nga Komisioni i Pranimeve.

Kenget duhet te jene origjinale, te padegjuara me pare dhe te krijuara
enkas per “Kenga Magjike 2024”
Kenget e paraqitura në “Kenga Magjike 2024” nuk duhet të jenë të gjata
më shume se 3 minuta e 30 sekonda.

Ne festivalin Kenga Magjike, mosha e artisteve interpretues ne gare eshte nga 14 – 65 vjec.

Ne Festivalin “Kenga Magjike 2024”, artistet interpretues kendojne “Live" ne te dyja fazat e festivalit: “E Diela Shqiptare” dhe “Netet
Finale” ne skenen ku do zhvillohet festivali, mbi bazen orkestrale te regjistruar me pare. Ne bazen orkestrale lejohen vetem zerat shoqerues
(backvocals) dhe jo linja vokale, apo segmente te zerit solistik.

Kenget pjesemarrese ne “Kenga Magjike 2024” u nenshtrohen kontrates
se bashkepunimit mes Producentit te Festivalit dhe artisteve pjesemarres,
qe kane te drejta te firmosin mbi pronesine e kenges, ose ne emer te
producenteve te tyre.

Kenget duhet te jene si produksion i perfunduar, shoqeruar nga tekstiperkates dhe baza muzikore, te paraqitura ne formatin Wave ne Compact Disc, usb, ose email ne adresen regjistrime@kengamagjike.com
Kenget e dorezuara me email jane te vlefshme, ne rast kur marrin konfirmim me email nga produksioni, qe u moren ne dorezim.

Kengetaret qe marrin pjese per here te pare, materialin e shoqerojne edhe me nje foto.

Kenget qe nuk seleksionohen ne festival mbeten te lira per t’u shfrytezuar nga ana e artisteve.

Nje interpretues ka te drejte te interpretoje vetem nje kenge konkurruesene Festival.

Studiot e prodhimit dhe autoret jane te lire te paraqesin kenge pa limit ne Festivalin “Kenga Magjike 2024”.

Kenget e pranuara do te paraqiten ne fazen e pare ne programin “E diela
Shqiptare. Kenget e kualifikuara, me pas paraqiten ne fazen e dyte: ne
Netet Finale te “Kenga Magjike 2024”.

Artistet interpretues jane ne dispozicion te datave qe i komunikon produksioni televiziv per interpretimin e kenges ne nje nga te dielat e fazes se pare, 13 Shtator – 1 Dhjetor 2024 si edhe ne netet finale ne rast kualifikimi, perfshire ditet e provave, xhirimeve te ndryshme per festivalin, etj. nga data 28 Nentor – 8 Dhjetor 2024.
Në “Kenga Magjike 2024” artistet duhet te kene parasysh se do te votojne hapur dhe do t’i deklarojne vete votat e tyre ne naten finale.
Produksioni i Festivalit, per artistet qe jetojne jashte kufijve tokesore te
Shqiperise, merr persiper shpenzimet e qendrimit dhe ushqimit ne Tirane, vetem per ditet e komunikuara nga produksioni, ku artisti duhet te paraqitet per fazen e pare dhe ne rast kualifikimi, ne te dyten.

Produksioni i Festivalit nuk merr persiper asnje shpenzim tjeter, pervec artistit titullar qe interpreton kengen.
Produksioni i Festivalit Kenga Magjike, ka te drejten te zgjedhe ose jo, nje nga kenget e Festivalit, per ta kaluar ne Naten Finale.

Jo te gjithe artistet Big kalojne ne fazen e dyte, por eshte Juria e Festivalit e cila vendos edhe ne baze te votimeve ne Internet, vetem ne faqen www.kengamagjike.com , se cilet artiste te Kategorise Big, kalojne ne 2 Netet Gjysemfinale.

Çmimi i Madh “Kenga Magjike 2024” vjen si rezultat i votimit nga vete artistet, nga Juria dhe Votimi i Publikut., duke fituar edhe nje shperblim prej 500.000 leke.

Ne naten Finale, Juria e Festivalit akordon dhe 8 Çmime te ndryshme, te cilat gjithashtu shperblehen edhe me nga 100.000 leke secili.

KATEGORIA BIG

Ne kategorine “Big” bejne pjese artistet qe kane kenduar ne kete kategori ne netet finale dhe gjysemfinale te Festivalit “Kenga Magjike” nga Edicioni 1999 deri 2015, por me kusht qe te kene patur aktivitet artistik ne vijim. Gjithashtu ne “Big” bejne pjese edhe artistet te cilet
kane marre pjese ne netet Finale nga viti 2016 e ne vijim.

Ne kategorine “Big” bejne pjese artistet te cilet kane nje karriere te spikatur dhe te panderprere per me shume se 10 vite me koncerte Live si titullare dhe jo si mbeshtetes para se te kendojne artiste te famshem, gjithashtu te kene marre pjese ne menyre te vazhdueshme ne programet
me te rendesishme televizive dhe programe te veçanta te dedikuara enkas per ta ne Televizionet Kombetare, qe te kene kenge te realizuara vetem per ta, te njohura dhe te vleresuara nga publiku dhe mbi te gjitha, me nje aktivitet te panderprere te rendesishem artistik. Per te studiuar te gjitha keto elemente, do te mblidhet nje Komision i Veçante i cili
vlereson nese artisti ploteson te gjitha keto kerkesa per te qene ne Kategorine “Big”.

Ne kategorine “Big” bejne pjese artistet, te cilet Juritë e festivalit “Kenga Magjike” në vite, i kane kualifikuar direkt, nga Kategoria “New
Artist” ne Kategorine “Big”.

Nese artistet e rinj, kane fituar apo fitojne per dy edicione festivali te drejten per te votuar ne netet gjysemfinale perkrah artisteve “Big”, ata kalojne automatikisht ne kategorine “Big”.

Ne kategorine “Big” bejne pjese te gjithe artistet e Kategorise New Artist, te cilet interpretojne ne Naten Finale te nje prej Festivaleve Kenga Magjike, sipas sistemit te votimit.

Ne kategorine “Big” bejne pjese edhe fituesit e vendit te pare ne: “Mam
Po Ti 2” dhe “X Factor 2024”

KATEGORIA NEW ARTISTS

Ne kategorine “New Artist”, bejne pjese te gjithe artistet qe kane marre pjese ne Festivalin “Kenga Magjike”, por nuk e kane fituar statusin Big, ose ata te cilet nuk kane marre asnjehere pjese ne
“Kenga Magjike”, duke filluar nga mosha14 vjeç.

Artistet e Kategorise “New Artist”, paraqesin kenget perpara jurise ne Fazen e pare e cila zhvillohet brenda programit “E Diela Shqiptare”. Ne rast kualifikimi ne fazen e pare, artisteve do t’u xhirohet kenga nga produksioni dhe u jepet e drejta per ta hedhur ne youtube nen logon “Kenga Magjike 2024” . Me perfundimin e fazes se pare, Juria, do te shpalle se cilet New Artists do te kalojne ne mbremjet GjysemFinale.

Ne Naten GjysmeFinale 1 dhe Naten GjysemFinale 2 artistet e Kategorise “New Artist” do te vleresohen perseri nga Juria, e njejta e fazes se pare. Kjo Juri vendos se cilet artiste kane te drejte te votojne dhe te votohen per ne Naten Finale.

Ne rast se nje artist i kategorise “New Artist”, e fiton 2 here statusin per te votuar, atehere ai automatikisht fiton pergjithmone statusin e kategorise “Big”.

Pavaresisht votimeve te vete artisteve, Juria e Kategorise “New Artist”, ka te drejte te kaloje ne Naten Finale, vetem artistin fitues te Kategorise “New Artist”.

Juria ka te drejte t’u jape artisteve te Kategorise “New Artist”, statusin e perhershem e kalimit ne Kategorine “Big” edhe ne rastin kur nuk votohet nga koleget artiste. Kjo nese ndodh, do te deklarohet ne Naten Finale.

Pas Festivalit “Kenga Magjike” duke pare votimet e artisteve dhe duke analizuar performancat ne skene, Produksioni i Fastivalit ka te drejte fakultative çdo vit te jape statusin “Big”, vetem per nje ose dy
nga artistet e kategorise “New Artist”.

Nese nje kengetar New Artist merr pjese ne duet apo trio me nje artist Big, pavaresisht nga kjo, kur ai te konkurroje ne edicionet pasardhese, ai do te jete serish ne kategorine New Artist deri ne nje vendimarrje te jurise.