Rregulla të pjesëmarrjes në Festivalin Kënga Magjike 2022

Kenget qe do te marrin pjese ne “Kënga Magjike 2022” do te dorezohen
prane TV Klan vetem ne datat 23 dhe 24 Maj 2022. Pas kesaj date, asnje
kenge nuk do te regjistrohet nga Komisioni i Pranimeve.

Kenget duhet te jene origjinale, te padegjuara me pare dhe te krijuara
enkas per “Kënga Magjike 2022”

Kenget e paraqitura në “Kënga Magjike 2022” nuk duhet të jenë të gjatamë shume se 4 minuta. Ne festivalin Kenga Magjike, mosha e artisteve interpretues eshte deri 65 vjec.

Ne Festivalin “Kënga Magjike 2022”, artistet interpretues kendojne
“Live“ ne te dyja fazat e festivalit. “E Diela Shqiptare” dhe “Netet
Finale” ne skenen ku do zhvillohet Festivali, mbi bazen orkestrale te
regjistruar me pare. Ne bazen orkestrale lejohen vetem zerat shoqerues
(backvocals) dhe jo linja vokale e zerit solistik.

Kenget pjesemarrese ne “Kënga Magjike 2022” u nenshtrohen kontrates
se bashkepunimit mes Producentit te Festivalit dhe artisteve pjesemarres,
qe kane te drejta te firmosin mbi pronesine e kenges, ose ne emer te
producenteve te tyre.

Kenget duhet te jene te paraqitura ne Compact Disc, usb, email, si
produksion i perfunduar, shoqeruar nga teksti perkates dhe baza
muzikore.

Kengetaret qe marrin pjese per here te pare, materialin e shoqerojne
edhe me nje foto.
Kenget qe nuk seleksionohen ne festival mbeten te lira per t’u
shfrytezuar nga ana e artisteve.

Nje interpretues ka te drejte te interpretoje vetem nje kenge konkurruese
ne Festival.

Studiot e prodhimit dhe autoret jane te lire te paraqesin kenge pa limit ne
Festivalin “Kënga Magjike 2022”.

Kenget e pranuara do te paraqiten ne fazen e pare ne programin “E diela
Shqiptare”. Kenget e kualifikuara, me pas paraqiten ne fazen e dyte: ne
netet finale te Kënga Magjike 2022.

Artistet interpretues jane ne dispozicion te datave qe i komunikon
produksioni televiziv per interpretimin e kenges ne nje nga te dielat e
fazes se pare, 18 Shtator – 20 Nentor 2022 si edhe ne netet finale ne rast
kualifikimi, perfshire ditet e provave, xhirimeve te ndryshme per
festivalin, etj. nga data 18 – 27 Nentor 2022

Në “Kënga Magjike 2022” artistet duhet te kene parasysh se ne nje nga
momentet e votimit, ata vete do te votojne hapur dhe kengetaret do t’i
deklarojne vete votat e tyre ne naten finale.

Produksioni i Festivalit, per artistet qe jetojne jashte kufijve tokesore te
Shqiperise, merr persiper shpenzimet e qendrimit dhe ushqimit ne
Tirane, vetem per ditet e komunikuara nga produksioni, ku artisti duhet
te paraqitet per fazen e pare dhe ne rast kualifikimi – ne te dyten.
Produksioni i Festivalit nuk merr persiper asnje shpenzim tjeter, pervec
artistit titullar qe interpreton kengen.

Sipas Kategorisë

 

Big

Ne kategorine “Big” bejne pjese artistet qe kane kenduar ne kete kategori ne netet finale dhe gjysemfinale te Festivalit Kenga Magjike nga Edicioni 1999 deri 2015, por me kusht qe te kene patur aktivitet artistik ne vijim. Gjithashtu ne “Big” bejne pjese edhe artistet te cilet kane marre pjese ne netet Finale nga viti 2016 e ne vijim.

Ne kategorine “Big” bejne pjese: Vetem fituesit e vendit te pare ne: “X Factor”, “The Voice”, “Top Fest”, “Mam Po Ti”, fituesit e 3 çmimeve te para te Festivalit te Kenges ne RTSH, ose artistet te cilet kane dale 2 vite rresht ne Finale te Festivalit te Kenges ne RTSH.

Ne kategorine “Big” bejne pjese artistet te cilet kane nje karriere te spikatur dhe te panderprere per me shume se 10 vite me koncerte Live si titullare dhe jo si mbeshtetes para se te kendojne artiste te famshem, gjithashtu te kene marre pjese ne menyre te vazhdueshme ne programet me te rendesishme televizive dhe programe te veçanta te dedikuara enkas per ta ne Televizionet Kombetare, qe te kene kenge te realizuara vetem per ta, te njohura dhe te vleresuara nga publiku. Per te studiuar te gjitha keto elemente, do te mblidhet nje Komision i Veçante i cili vlereson nese artisti ploteson te gjitha keto kerkesa per te qene ne Kategorine “Big”.
Ne kategorine “Big” bejne pjese artistet, te cilet Juritë e Festivaleve i kualifikojne direkt artistet nga New Artist ne Big.

Nese artistet e rinj, kane fituar apo fitojne per dy edicione festivali te drejten per te votuar ne netet gjysemfinale perkrah artisteve “Big”, ata kalojne automatikisht ne kategorine “Big” per Edicionin e rradhes dhe pergjithmone.

Ne kategorine Big bejne pjese ata artiste te cilet kane nje aktivitet te pasur interancional, ose qe kane fituar nje nga 3 çmimet e para ne nje aktivitet te rendesishem nderkombetar, te transmetuar ne nje nga kanalet televizive te shtetit ku transmetohet.

Ne kategorine “Big” bejne pjese te gjithe artistet e Kategorise New Artist, te cilet interpretojne ne Naten Finale te nje prej Festivaleve Kenga Magjike, sipas sistemit te votimit.
Produksioni i Festivalit Kenga Magjike, ka te drejten fakultative te zgjedhe nje nga kenget e cdo Edicioni, per ta kaluar ne Naten Finale duke e futur emrin ne nje zarf ne perfundim te Nates 2.

Juria e Festivalit vendos edhe ne baze te votimeve ne Internet se cilet artiste te Kategorise Big kalojne ne 2 Netet Gjysemfinale.

 

New Artist

Ne kategorine “New Artist”, bejne pjese te gjithe artistet nga mosha 16 –
40 vjeç.

Ne kategorine “New Artist”, bejne pjese te gjithe ata te cilet nuk
plotesojne kushtet e pjesemarrjes ne Kategorine “Big”, por qe kane
deshire te marrin pjese ne “Kënga Magjike 2022”.

Kategoria “New Artist”, paraqesin kenget perpara jurise ne Fazen e pare
e cila zhvillohet brenda programit “E Diela Shqiptare”. Ne rast
kualifikimi per me tej, Juria e kesaj kategorie, do te shpalle artistet te
cilet do te kalojne ne mbremjet GjysemFinale.

Ne Naten GjysemFinale 1 dhe Naten GjysemFinale 2 artistet e
Kategorise “New Artist” do te vleresohen perseri nga Juria, e njejta e
fazes se pare. Kjo Juri vendos se cilet artiste kane te drejte te votojne dhe
te votohen per ne Naten Finale.

Ne rast se nje artist i kategorise “New Artist”, e fiton 2 here statusin per
te votuar, atehere ai automatikisht fiton pergjithmone statusin e
kategorise “Big”.

Pavaresisht votimeve te vete artisteve, Juria e Kategorise “New Artist”,
ka te drejte te kaloje ne Naten Finale, vetem artistin fitues te Kategorise
“New Artist”.

Juria ka te drejte t’u jape artisteve te Kategorise “New Artist”, statusin e
perhershem e kalimit ne Kategorine “Big” edhe ne rastin kur nuk
votohet nga koleget artiste. Kjo nese ndodh, do te deklarohet ne Naten
Finale.

Pas Festivalit, “Kënga Magjike” duke pare votimet e artisteve dhe duke
analizuar performancat ne skene, Produksioni i Festivalit ka te drejte
fakultative çdo vit te jape statusin “Big”, vetem per nje ose dy nga
artistet e kategorise “New Artist”.

Nese nje kengetar New Artist merr pjese ne duet apo trio me nje artist Big, pavaresisht nga kjo, kur ai te konkurroje ne edicionet pasardhese, ai
do te jete serish ne kategorine New Artist deri ne nje vendimarrje te
jurise.

Juria e Festivalit vendos ne baze edhe te votimeve ne Internet, se cilet
artiste te Kategorise New Artist kalojne ne Netet Gjysemfinale.

 

Interational Artist

Ne Kategorine Big dhe New International Artist, vlejne te gjitha
rregullat e artisteve sipas rregullores se kategorive ne faqen zyrtare te
Kënga Magjike.

Kenget e paraqitura nga artistet e huaj ne Kënga Magjike 2022 jane ose
kenge te reja te krijuara enkas per Festivalin Magjik, ose kenge te cilat
mund te jene te publikuara ne Youtube apo platforma te tjera digjitale qe
nga data 1 Janar 2022.

Nese kenga pjesemarrese eshte publikuar me pare, pra qe nga data 1
janar 2022 e me pas, ajo mund te kete marre pjese ne gara e festivale
kombetare te vendeve perkatese, por jo ne konkurse e festivale
nderkombetare te muzikes ne Europe dhe Bote.

Kontakto :  edicioni2022@kengamagjike.com